• Bemanning van de Gouwzee Steffie Kranz en Evert Jan Muurling

TOT UW DIENST

De Bemanning

Steffie Kranz en Evert Jan Muurling zijn de bemanning van Zeilklipper Gouwzee. Aangevuld met mensen die ons motto zeilen en genieten net zo hoog in het vaandel hebben als wij zelf.

WAT ER OOK GEBEURT, ALTIJD BLIJVEN LACHEN

Evert Jan Muurling

  • Enthousiasmeren, genieten
  • Recht door zee
Evert Jan Muurling Bemanning

Mijn naam is Evert Jan Muurling. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door het water. Ik heb altijd vlakbij het strand en de zee gewoond. Bij scouting heb ik leren zeilen. Hier heb ik ook gemerkt dat ik dat het liefst met andere mensen samen doe. Binnen scouting heb ik nog een aantal jaren leiding gegeven en ben ik mede verantwoordelijk geweest voor een aantal grotere evenementen.

In 1997 heb ik besloten mijn studie een jaar te onderbreken om op een platbodem als bemanning te varen. Dit is erg goed bevallen. Direct na dit seizoen heb ik in Enkhuizen de zeevaartschool gevolgd. Na mijn tweede seizoen als maat kon ik als schipper beginnen op een stoere driemastklipper. Van 2001 tot en met 2003 heb ik samen met Steffie op de Zeester gevaren. Daar is ook het plan gerijpt om een eigen schip aan te schaffen.

Sinds 2004 varen we op ons eigen schip de Gouwzee. Eerst werd het overwegend via een boekingskantoor verhuurd. In de loop van de tijd zijn we steeds meer reizen zelf gaan organiseren.

Tegenwoordig regelen we bijna alle reizen zelf. Voordeel voor u zijn de korte lijnen. U bespreekt direct met ons uw wensen en wij geven er zo goed mogelijk invulling aan. Zeilen op de Gouwzee is tenslotte zeilen en genieten.

ZEILEN EN GENIETEN MET STEFFIE KRANZ

Steffie Kranz

  • Punctueel
  • Geniet met elkaar
Steffie Kranz Bemanning

Ik ben Steffie Kranz. Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland. Van jongs af aan heb ik met mijn ouders gezeild. Elke vakantie was ik op het water te vinden.

Na de middelbare school ben ik pedagogiek gaan studeren. Op een van de stages heb ik voor het jeugdhuis waar ik toen werkte een zeilreis georganiseerd. Deze reis heeft bij mij de liefde voor de Nederlandse platbodems op laten bloeien. In 1998 na mijn studie heb ik besloten een jaar als bemanning te gaan varen op een van de schepen. Dit is ondertussen iets langer geworden. Ik heb Evert Jan leren kennen op een schip en vanaf 2001 varen we samen. Eerst op de Zeester een schip van iemand anders. In 2003 hebben we besloten een eigen schip te kopen. Dit is Zeilklipper Gouwzee geworden.

Sinds wij Zeilklipper Gouwzee hebben zijn we ons steeds meer gaan richten op verschillende groepen. Ik kan daarin mijn passie voor het varen helemaal kwijt. Ook mijn andere hobby het maken van heerlijke maaltijden kan ik hierin uitleven. Ik maak voor u aan boord de heerlijkste maaltijden. Kernwoorden hierin zijn vers, vers en vers. Alle maaltijden maak ik vers aan boord van de Gouwzee. Hierbij gebruik ik zoveel mogelijk biologische en streekproducten.

Zeilen op de Gouwzee is voor ons zeilen en genieten.

MEER WETEN?

Informatieformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam*
Adres
Postcode
Plaats
© Copyright - Zeilklipper Gouwzee