Kort weekend zeilen

Kort weekend zeilen met Zeilklipper Gouwzee

Kort weekend zeilen en genieten. Twee dagen zeilen en 's avonds een heerlijk BBQ buffet

Kort weekend zeilen

Zaterdagochtend inschepen en de vrijdagavond nog voor iets anders. Dat is het kort weekend zeilen. Twee volle dagen op het water en maar een nacht van huis. Natuurlijk is het korte weekend zeilen ook compleet verzorgd.

Inhoud

  • Tweedaagse zeiltocht
  • Een overnachting in een van de mooie plaatsen aan het IJsselmeer
  • Twee keer koffie met gebak of luxe koek
  • Luxe lunch met huisgemaakte soep, belegde broodjes, salade en vers fruit
  • Verschillende warme en koude hapjes
  • BBQ buffet
  • Ontbijtbuffet
  • Lunch buffet
  • Vrij gebruik van de nationale bar

Wat gaan we doen?

zaterdag

Zaterdag rond tien uur ontvangen we u aan boord met koffie en gebak. Als iedereen is ingescheept gaan de trossen los en zetten we koers richting het Markermeer. Onderweg houdt de schipper een welkomstpraatje. Al snel neemt de matroos het over en bereid samen met jullie het schip voor. Samen worden de zeilen gehesen en kan de motor uit. De wind blaast het schip nu vooruit. Zacht glijdt de Gouwzee over het water. Rond het middaguur kunt u het al ruiken. Uit de kombuis komt de lucht van vers gemaakte soep. De kok heeft voor jullie een heerlijk lunch gemaakt. Met heerlijke belegde broodjes, huisgemaakte soep en salade. U kunt deze binnen aan tafel eten, maar leuker nog is het om uw bordje mee naar buiten te nemen. Lunchen met dit uitzicht is toch onbetaalbaar.

In de loop van de middag leggen we weer aan. Dit keer in een van de mooie stadjes aan het IJsselmeer. Bijvoorbeeld Hoorn of Enkhuizen. Ook hebben we voor u in de loop van de middag verschillende huisgemaakte warme en koude hapjes. Welke dat precies zijn laten we altijd van het aanbod afhangen. Maar klassiekers bij ons zijn onder andere de gebakken garnalen en huisgemarineerde kipkluifjes.

Als u weer terug komt van het passagieren hebben wij voor u een heerlijke BBQ proeverij voorbereid. Met acht soorten vlees, vis, gamba’s en vegetarische zaken van de BBQ. Hierbij minstens vier soorten salade, verschillende sauzen en verschillende soorten brood. Als opwarmertje hebben we een kop runderbouillon en we sluiten de BBQ af met vers fruit met slagroom. De avond kunt u aan boord doorbrengen of aan wal.

Zondag

Zondags wordt u al wakker met de geur van verse croissants. Voor de vroege vogels hebben wij al een kop koffie of thee klaar staan. We genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Rond tien uur verlaten we de haven en zetten koers terug richting Monnickendam. Onderweg hebben we nog een keer koffie of thee met gebak of luxe koek.

Op zondag genieten we zo lang mogelijk van het zeilen. We serveren de lunch bewust een beetje later. Na het opdoeken van de zeilen en voordat jullie op huis aan gaan. Zo hoeft er na een kort weekend zeilen niemand met een lege maag naar huis.

Rond half vier leggen we weer aan na een kort weekend zeilen en genieten