Middagtocht zeilen

Middagtocht zeilen zeilklipper Gouwzee

Een heerlijke zeiltocht van vijf uur. Afgesloten met BBQ proeverij

Middagtocht zeilen

Na de lunch inschepen. Zeilen en genieten. Heerlijke hapjes en afsluiten met een BBQ proeverij. Dat is de middagtocht zeilen. Het zal u vijf uur lang aan niets ontbreken.

Inhoud middagtocht zeilen.

  • Zeiltocht van vijf uur
  • Ontvangst met koffie en gebak
  • Verschillende warme en koude borrelhapjes
  • BBQ proeverij
  • Vrij gebruik van de nationale bar

Wat gaan we doen

Rond een of twee uur wordt u aan boord van de Gouwzee ontvangen met koffie, thee en gebak. Als iedereen er is houden we een welkomstpraatje en gaan de trossen los. Samen bereiden we de zeilen voor. Liggend in de wind hijsen we het grootzeil. We draaien weg en het zeil valt vol. Nu zetten we fok en kluiver en de motor kan uit. Alleen door zeil voortbewogen glijdt de Gouwzee door het water. Tijdens deze zeiltocht hebben we voor u een graaigarnituur en serveren we verschillende warme en koude hapjes. Deze bestaan onder andere uit kaas en worst, kipkluifjes, gebakken garnalen, haring op roggebrood en wat het seizoen ons nog meer brengt. Wij leggen ons hiervoor niet teveel vast omdat wij u graag verrassen.

Aan het eind van de middag zeilen we terug richting Monnickendam. De zeilen worden gestreken en we zoeken een mooie plek op voor de BBQ proeverij. De BBQ gaat aan, we zetten een heerlijk buffet neer. Ondertussen hebben we voor u alvast een heerlijke kop runderbouillon. U kunt nu genieten van acht soorten vlees en vis. Allemaal in kleine stukjes zodat iedereen verschillende dingen kan proeven. Ook hebben we vier soorten salade, sauzen en verschillende broodsoorten.  De BBQ proeverij wordt afgesloten met vers fruit en slagroom.

We lichten het anker weer en zetten koers naar de thuishaven. Op de terugweg genieten we van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Ongeveer vijf uur na vertrek leggen we weer aan in Monnickendam. Met de middagtocht zeilen bent u er even helemaal uit geweest.